​WhatsApp a lansat la nivel global o opțiune numită Communities care le permite user-ilor să organizeze diverse grupuri sub o singură structură, iar administratorii pot trimite mesaje către mii de oameni, ceea ce ar putea fi util în companiile mari sau în școli. WhatsApp a anunțat și că va crește numărul maxim de oameni ce pot face parte dintr-un grup obișnuit, de la 256, la 1.024.

WhatsApp CommunitiesFoto: Whatsapp

Funcția Communities de pe Whatsapp le permite utilizatorilor să reunească mai multe grupuri separate sub o singură umbrelă, spune compania.

Utilizatorii vor putea primi mesaje trimise către întreaga comunitate și pot gestiona mai simplu grupuri mai mici care fac parte dintr-o anumită comunitate.

Communities va avea, de asemenea, noi instrumente pentru administratori, inclusiv mesaje de tip anunț care sunt trimise tuturor și instrumente de control asupra grupurilor care pot fi incluse.

„Comunitățile, precum locuitorii unui cartier, părinții elevilor unei clase și angajații unei firme pot acum conecta mai multe grupuri sub o singură umbrelă, pentru a organiza conversații de grup pe WhatsApp. Pentru a începe, utilizatorii trebuie să acceseze tab-ul Comunități noi din partea de sus a chat-urilor pe Android și din partea de jos pe iOS. De acolo se poate crea o nouă comunitate sau se pot adăuga grupuri existente”, spune compania.

WhatsApp aduce, de asemenea, o serie de îmbunătățiri asupra modului în care funcționează grupurile – indiferent dacă fac sau nu parte dintr-o comunitate.

- Secțiunea Polls, o „modalitate distractivă și eficientă” de a lua decizii într-un grup, fără a trimite un spam tuturor celor din chat

- Secțiunea apeluri video la care pot participa până la 32 de persoane, pentru situațiile în care utilizatorii trebuie să se reunească într-un grup, fie că este vorba despre o discuție cu familia sau o întâlnire pentru serviciu.