Meta transmite o serie de actualizări cu privire la siguranța copiilor pe Facebook și Instagram. Compania testează noi modalități de a proteja adolescenții atunci când aceștia ar intenționa să trimită mesaje către adulți potențial suspecți. În plus, toți utilizatorii cu vârste sub 16 ani vor avea de parcurs mai multe etape legate de confidențialitate, atunci când vor să-și facă un cont Facebook.

Noi setari de confidentialitate pe FacebookFoto: Meta

Ce spune Meta - anunțul companiei

Actualizările pentru limitarea interacțiunilor nedorite

Compania testează noi modalități de a proteja adolescenții atunci când aceștia ar intenționa să trimită mesaje către adulți potențial suspecți cu care nu sunt conectați. Mai mult, profilul acestora nu va mai fi prezentat în secțiunea Poate îi cunoști. Pentru mai multă siguranță, este testată și eliminarea butonului pentru mesaj de pe conturile de Instagram ale adolescenților, atunci când profilurile acestora sunt vizionate de adulți suspecți.

Încurajarea adolescenților să utilizeze instrumentele de siguranță

Au fost dezvoltate o serie de instrumente, astfel încât adolescenții să ne poată informa dacă ceva îi face să se simtă inconfortabil în timpul utilizării aplicațiilor noastre și introducem noi notificări care îi încurajează să folosească aceste instrumente. De exemplu, le solicităm adolescenților să raporteze un cont pe care l-au blocat și le trimitem notificări de siguranță cu informații despre cum să gestioneze mesajele nepotrivite primite de la adulți.

Noile setări de confidențialitate pentru adolescenți pe Facebook

Începând de astăzi, toți utilizatorii cu vârste sub 16 ani (sau sub 18 ani în anumite țări) vor avea de parcurs mai multe etape legate de confidențialitate atunci când se alătură Facebook și îi vom încuraja pe adolescenții care au deja cont să aleagă aceste setări menite să le asigure un grad mai mare de intimitate.