​Elon Musk a susținut, într-o serie de tweet-uri, că Apple ar fi amenințat că va scoate Twitter de pe App Store, mișcare ce ar avea efecte serioase asupra rețelei sociale. Elon Musk a acuzat Apple de cenzură, iar relațiile dintre el și compania condusă de Tim Cook nu sunt deloc prietenoase.

Elon MuskFoto: Mano Kors / Dreamstime

Apple nu a comentat în niciun fel acuzațiile lui Musk. Compania a mai scos de pe App Store aplicații la care moderarea de conținut nu era făcută temeinic, aplicații ce încercau să ocolească sistemul de plăți al Apple și aplicații unde conținutul pentru adulți putea fi ușor de găsit.

Musk a acuzat Apple de cenzură și a criticat taxele impuse de compania din Cupertino diverselor aplicații din App Store.

Elon Musk a avut relații tensionate cu Apple în ultimii ani și declara că atunci când Tesla a avut mari probleme financiare, și nu era departe de faliment, s-a gândit la ideea de a vinde compania către Apple, dar Tim Cook nu a vrut atunci să discute cu el.

Înlăturarea Twitter de pe magazinul de aplicații al Apple, sau de pe cel al Google, ar afecta business-ul Twitter care, oricum, nu o duce prea grozav.

Surse: CNN, CNBC

Sursa foto: Dreamstime.com