Google va combina echipele care lucrează la aplicația Waze cu cele care lucrează la Maps, ideea fiind de a reduce costurile de dezvoltare la cele două celebre aplicații de hărți și navigație, scrie Wall Street Journal. Nu sunt anunțate concedieri.

Masina Google Maps si Street ViewFoto: Nam Nguyen, Dreamstime.com

Șeful Google spunea recent că ar vrea o creștere cu 20% a productivității și indica faptul că vor fuziona echipele care lucrează la aplicații care au multe în comun.

Cei 500 de oameni care lucrează la Waze vor face parte din divizia Geo care dezvoltă aplicațiile Maps, Earth și Street View.

Maps este o aplicație ce nu mai are nevoie de nicio prezentare. Nici Waze nu are nevoie de prezentare, având peste 150 de milioane de useri pe zi. Google Maps a fost lansat în 2005 și modificat consistent de atunci. Waze a fost cumpărat de Google în 2013, cu 1,1 miliarde dolari.

Spre deosebire de Meta și Amazon, Google nu a anunțat concedieri, dar va reduce drastic ritmul angajărilor și le va „îngheța” în unele domenii. Un mod de a crește productivitatea este și fuzionarea unor divizii care lucrează la aplicații ce au multe în comun, iar aici avem cazul hărților.

Surse: WSJ, TechCrunch

Sursa foto: Dreamstime.com