Este celebru faptul că, uneori, scrisul de mâna al medicilor este foarte greu de descifrat, iar cei de la Google au anunțat că lucrează la un mod de a descifra scrisul de pe rețetele medicale, pornind de la poze făcute cu telefonul.

GoogleFoto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Anunțul a fost făcut la o conferință în India. Este încă prea devreme de știut dacă această unealtă va fi disponibilă peste tot în lume, sau doar în câteva țări.

Doctorii scriu de multe ori repede, sau au un scris aproape imposibil de înțeles, ceea ce reprezintă o problemă pentru pacient și, uneori, pentru farmaciști. Compania spune că va integra posibilitatea recunoașterii scrisului în Google Lens, aplicația lansată de Google în 2017.

Lens este aplicația de analiză vizuală care, bazându-se pe tehnologii de AI, poate recunoaște și diverse lucruri spre care îndrepți camera telefonului și te trimite apoi la rezultate relevante în căutări.

Anunțul nu a fost făcut din întâmplare în India, aceasta fiind țara cu cei mai mulți useri Google Lens și o țară unde peste 500 de milioane de oameni folosesc serviciile Google.

Surse: TechCrunch, indiatimes.com

Sursa foto: Dreamstime.com