S-a încheiat sondajul lansat de Elon Musk pe Twitter, întrebarea fiind dacă oamenii vor ca el să demisioneze din funcția de CEO al companiei, sau să rămână. Au fost 17,5 milioane de voturi, iar 57,5% au votat ca Musk să se retragă.

Elon Musk si TwitterFoto: Jonathan Raa/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Elon Musk a promis că se va retrage de la șefia companiei, dacă oamenii care vor vota îi vor spune să facă asta. Doar 42,5% dintre voturi, peste 7 milioane, au fost în favoarea rămânerii lui Musk.

Musk a schimbat multe la Twitter în nici două luni, a dat afară câteva mii de oameni și, în unele țări, compania aproape că a rămas fără angajați. Au fost voci care s-au întrebat dacă Twitter mai are vreun viitor sau se va prăbuși.

Musk a fost criticat și în ultimele zile, după ce a dispus suspendarea mai multor conturi ale unor useri care nu-i erau pe plac, cum ar fi câțiva jurnaliști cunoscuți.

Twitter, care a terminat pe profit doar în doi dintre ultimii 10 ani, și-a pierdut 60% din valoarea de piață în acest an.

Recent, platforma lui Musk a emis un comunicat prin care anunța utilizatorii Twitter că nu vor mai avea voie să posteze linkuri către mai multe rețele sociale concurente.