​Microsoft este în discuții cu OpenAI pentru a investi 10 miliarde dolari în companie și pentru a integra chatbot-ul ChatGPT în produse precum Word, Outlook și Powerpoint, scrie Bloomberg. Microsoft a investit un miliard de dolari în OpenAI în 2019, iar ChatGPT este programul care a uimit multă lume în decembrie.

MicrosoftFoto: Ricochet69, Dreamstime.com

Sursele spun că cele două companii discută de câteva luni, iar investiția de 10 miliarde dolari ar putea fi etapizată pe câțiva ani. Nu s-a luat însă o decizie finală.

Presa a scris în ultimele zile că OpenAI ar putea ajunge să fie evaluată la 30 miliarde dolari.

Publicația The information a scris că cei de la Microsoft testează moduri în care tehnologia folosită pe chatbot ar putea fi integrată în produse precum motorul de căutare Bing sau în suita Word.

Ar însemna că Bing va oferi răspunsuri mai directe, iar în Outlook, tehnologia ar putea redacta singură anumite e-mail-uri pe care user-ul să le trimită apoi. Pe Word, opțiunea de „auto-corectare” ar putea funcționa mult mai eficient.

Microsoft testează tehnologiile de integrare pentru a vedea cum ar putea fi folosite în produsele sale în siguranță, pentru că ChatGPT oferă, de multe ori, răspunsuri care sună bine gramatical, dar sunt pline de erori faptice.

ChatGPT a fost „antrenat” pe cantități uriașe de date, însă NU are acces la web în timp real și nici la informații mai noi decât din a doua parte a lui 2021.

Cei de la OpenAI, compania care l-a dezvoltat, spun că chatbot-ul nu oferă mereu răspunsuri corecte și sfatul este să verificați orice informație, nu să o luați de bună.

Sursa foto: Dreamstime.com