​Șeful Microsoft a spus la summitul de la Davos că planul este ca programe de AI precum ChatGPT să fie integrate în toate produsele companiei. Microsoft a investit și va mai investi în OpenAI, compania care a dezvoltat chatbot-ul despre care s-a vorbit enorm la final de 2022.

MicrosoftFoto: Hansenn, Dreamstime.com

Satya Nadella, CEO Microsoft, a confirmat informațiile apărute pe surse, cum că soft-uri de inteligență artificială vor fi introduse, pas cu pas, pe produsele companiei.

El a declarat la o conferință organizată de Wall Street Journal că ChatGPT și alte soft-uri de AI vor fi disponibile pe mai multe dintre platformele sale, pentru ca dezvoltatorii să poată construi pornind de la ele.

Azure va deveni locul pentru toți cei care se vor gândi și care vor să găsească ceva despre AI, spune Nadella. „Toate produsele Microsoft vor avea câte ceva din aceleași capacități de AI care vor avea puterea de a transforma complet produsul”.

Microsoft a investit un miliard de dolari în OpenAI în 2019, iar presa a scris că va urma o rundă de 10 miliarde dolari.

ChatGPT a fost „antrenat” pe cantități uriașe de date, însă NU are acces la web în timp real și nici la informații mai noi decât din a doua parte a lui 2021.

Cei de la OpenAI, compania care l-a dezvoltat, spun că chatbot-ul nu oferă mereu răspunsuri corecte și sfatul este să verificați orice informație, nu să o luați de bună.

Sursa foto: Dreamstime.com