Motorul de căutare Bing al Microsoft are cotă redusă de piață, dar compania speră să schimbe totul prin integrarea tehnologiei folosite de ChatGPT. Satya Nadella, șeful Microsoft, a spus într-un interviu pentru The Verge, că noul motor de căutare Bing va fi un rival serios pentru Google, companie care va fi forțată să se miște mai repede și să dea o replică pe măsură.

MicrosoftFoto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Satya Nadella a fost întrebat dacă relația de calm și colaborare dintre Microsoft și Google va fi diferită, acum că ambele companii vor lansa chatboți în motoarele de căutare.

„În primul rând aș vrea să spun că admir foarte mult Google și tot ce a făcut până acum. Este o companie incredibilă, au multe talente și îl respect pe Sundar Pichai. Eu doar aș vrea să inovăm. Astăzi concurăm și astăzi este ziua în care am adus competiția în domeniul căutării web. Credeți-mă, sunt în domeniu de 20 de ani și așteptam momentul. Până la urmă, în chestiunea aceasta ei (Google n a) sunt gorila de 800 de livre (360 kg). Așa sunt ei, iar eu sper că - datorită inovației pe care o aducem noi - vor ieși și ne vor arăta că știu să danseze. Vreau ca lumea să știe că noi i-am făcut să danseze și cred că vor veni zile grozave”, spune șeful Microsoft.

Livra sau „pound” este unitatea de măsură pentru masă, folosită în țările anglo-saxone. 1.000 de livre înseamnă 453 kg.

​Microsoft și-a anunțat oficial marți intrarea în „cursa” inteligenței artificiale în căutare online și va integra tehnologia din spatele chatbot-ului ChatGPT pe motorul de căutare Bing. Utilizatorii vor putea întreba lucruri concrete și ar trebui să primească răspunsuri pertinente. Google a anunțat recent că va deschide accesul publicului la un chatbot denumit Bard.

CEO-ul Microsoft spunea că suntem în fața unui moment de referință în istoria internetului, explicând că această tehnologie va schimba în bine interacțiunea cu diversele software-uri. Nadella spune că momentul poate fi pus, la capitolul importanță pentru istoria tech, alături de apariția primelor browsere web și a gadget-urilor mobile.

Userii vor putea adresa întrebări mai complexe și ar trebui să primească răspunsuri directe, dar pentru un timp numai un număr mic de oameni vor putea testa tehnologia, pe browserul Edge. Clar că răspunsurile vor fi mai bune cu timpul.

Microsoft a vorbit despre „the new Bing”, adică noul motor de căutare Bing ce va fi transformat de apariția acestei tehnologii care va permite „discuții” directe și răspunsuri la obiect la întrebări de multe tipuri.

Sursa: Dreamstime.com