Pagina oficială de Facebook a Ministerului Finanțelor a fost ținta unui atac cibernetic. Poza de profil a fost schimbată cu una în care apar două mașini de lux. Ministerul a precizat că încearcă „remediera rapidă” a situației.

Ministerul Finanțelor Foto: Inquam Photos / George Calin

UPDATE 15:00 Ministerul Finanțelor a recăpatat controlul asupra paginii.

UPDATE (13:01) DNSC a precizat pentru HotNews.ro că a oferit sprijin la recuperarea accesului pentru pagina compromisă și că soluționarea cazului cu sprijinul Meta este în derulare:

  • „Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a primit o sesizare în cursul dimineții de la un utilizator care a observat schimbarea pozei de profil a paginii de Facebook ‘Ministerul Finanțelor’. DNSC a luat imediat legătura cu structura din cadrul ministerului responsabilă cu gestionarea respectivei pagini de social media și a oferit sprijin în procesul de recuperare a accesului pentru pagina compromisă. În acest moment, procedura de recuperare a paginii de Facebook a fost inițiată, iar soluționarea cazului cu sprijinul Meta este în derulare.”, au precizat pentru HotNews.ro oficialii DNSC.

În urmă cu 4 ore, poza de profil de pe pagina de Facebook a Ministerului Finanțelor, care are bifă albastră, a fost schimbată de persoane necunoscute cu o fotografie în care apar două mașini de lux, un Rolls Royce și un Mercedes Benz G Class Suv.

De asemenea, poza de copertă a fost ștearsă iar la descrierea paginii apare că instituția este un blog personal.

Sursă foto: Captură Facebook Ministerul Finanțelor

Ultima postare care apare pe pagina urmărită de 42.000 de persoane este din 20 decembrie 2022.

„Momentan întâmpinăm probleme cu pagina oficială de Facebook a Ministerului Finanțelor. Ne cerem scuze pentru inconveniență, depunem toate eforturile pentru remedierea cât mai rapidă a acestei situații”, a transmis ministerul.

Internauții au început să facă glume pe seama „lift-ului” primit de pagina ministerului condus de Adrian Câciu:

  • ”Dau la schimb cu Dacia 1100
  • Fiecare român are o "sărăcie" d-asta
  • Felicitări! Sa le stăpâniți sănătoși
  • Viața mișto la minister!
  • Vând Golf 4 1.9 ALH”, au fost unele din reacțiile oamenilor.