​Foxconn, cel mai mare producător mondial de electronice, își va continua expansiunea în India și vrea să construiască o fabrică de 700 milioane dolari, unitate ce ar putea duce la crearea a 100.000 de locuri de muncă. Ar urma să producă pentru Apple, ca parte a strategiei companiei de a găsi alte țări de producție în afară de China.

Logo FoxconnFoto: Kenneth Paul, Dreamstime.com

Bloomberg scrie că fabrica va fi construită lângă orașul Bengaluru, unul dintre centrele tech ale Indiei, țară care oferă subvenții importante pentru a atrage companii mari.

Apple și alte companii tech au căutat în utlimii doi ani să deschidă fabrici în afara Chinei, pentru a scădea dependența de cea mai mare țară din lume unde au apărut probleme din cauza Covid 19 și din cauza tensiunilor tot mai mari cu SUA.

Țările cu cel mai mare potențial pentru a prelua producție din China sunt Vietnam, India și - într-o mai mică măsură - Thailanda.

Fabrica din India ar urma să producă la început componente pentru iPhone și, într-o etapă ulterioară, ar putea începe și asamblarea de telefoane Apple.

Cel mai mare sit din China al Foxconn este cel de la Zhengzhou, unde lucrează peste 200.000 de oameni.

Sursa foto: Dreasmtime.com