Vanzarile de laptop-uri le vor depasi anul acesta pentru prima oara din punct de vedere valoric pe cele de desktop-uri, iar in doi - trei ani se va intampla acelasi lucru si la numarul de unitati, a spus Bobby Durbac, directorul de marketing al BenQ Romania. Anul trecut, vanzarile de desktop-uri au fost aproximativ duble fata de cele de laptop-uri.

El a precizat ca anul trecut BenQ a avut 3% din piata laptop-urilor din Romania, situandu-se pe pozitia a opta. Calculatoarele portabile au contribuit cu circa o cincime la vanzarile de 21 milioane euro realizate anul trecut de BenQ. Pentru 2008 se asteapta o dublare valorica a vanzarilor de laptop-uri si atingerea unei cote de 5% din piata.

Durbac a spus ca nu crede ca vanzarile de laptop-uri au depasit 300.000 de unitati in Romania anul trecut, ci mai degraba valoarea reala ar fi chiar sub 250.000 de unitati. El a spus ca segmentul calculatoarelor portabile "e pe val", mai ales datorita cresterii cererii in domeniile de business, dar si pentru ca tot mai multi aleg sa-si cumpere laptop, pentru a se uita la filme, dar si pentru a avea internet "portabil".

La monitoare, reprezentatntul BenQ estimeaza o crestere de 10 - 15% a pietei pentru anul in curs, pana la circa un milion de unitati. BenQ a avut anul trecut 10% din piata, iar anul acesta vrea sa creasca la 15%. In trimestrele trei si patru ale anului trecut, BenQ a ocupat locul doi in acest segment, dupa LG, insa a depasit Samsung care ocupase pozitia secunda in primele doua trimestre.

La capitolul proiectoare, Durbac anticipa un avans de 50% al pietei totale, pana la 30.000 de unitati, insa nu exclude o dublare, mai ales ca anul acesta vor fi cele doua evenimente sportive de varf: Jocurile Olimipice si CE de Fotbal.

BenQ Romaina a lansat, miercuri, seria X de monitoare LCD (modelele BenQ X900, X2000W şi X2200W), care vor fi vandute exclusiv in magazinele Diverta.

BenQ Romania, reprezentanta locala a producatorului taiwanez de echipamente electronice si IT a incheiat anul 2007 cu afaceri de 21 milioane euro, in crestere cu 32% peste anul anterior. Pentru 2008 prognoza indica o crestere de 35%.

BenQ are ca parteneri in Romania companiile Altex, Darer, Proca, RHS Company, Tornado Sistems pentru zona de distributie IT si StarPrint pentru zona mediilor de stocare. La sfarsitul anului 2007, BenQ a inceput parteneriatul cu SCOP Computers.