Aplicația WhatsApp, parte a Meta Platforms, a promis oficialilor Comisiei Europene că va respecta legislația UE și că își va informa userii în mod rapid și transparent despre schimbările setărilor de confidențialitate.

WhatsAppFoto: Rui Matos, Dreamstime.com

Un comunicat al Comisiei spune faptul că oficialii WhatsApp, ca urmare a dialogului purtat cu oficiali ai autorităților europene din domeniul concurenței, a promis mai multă transparență când este vorba despre anunțurile legate de schimbările politicilor sale de confidențialitate.

Spre exemplu, userii vor putea respinge update-uri, dacă nu sunt de acord cu ele, iar aplicația promite să explice clar când unele respingeri înseamnă că anumite opțiuni din aplicație nu vor mai funcționa.

Compania a mai precizat și că datele personale ale userilor nu sunt partajate cu terțe părți sau cu alte companii din grupul Meta, cum ar fi Facebook, în scopuri publicitare. Dialogul a fost mijlocit de asociațiile din domeniul concurenței din Suedia și Irlanda.

Cei de la Comisie spun că WhatsApp s-a angajat să explice exact ce urmări vor avea schimbările pe care le face în termenii și condițiile de utilizare și userii vor putea avea control și asupra notificărilor pe care le primesc.

Sursa foto: Dreamstime.com