OpenAI a dezactivat accesul pentru mai multe ore la ChatGPT, după ce unii dintre utilizatori au ajuns să vadă informaţiile personale şi chat-urile altor utilizatori.

ChatGPTFoto: Jonathan Raa / Zuma Press / Profimedia Images

La începutul acestei săptămâni, unii dintre utilizatorii ChatGPT au observat că în propriul cont apar informaţii şi discuţii care nu le aparţin. Pentru a investiga şi rezolva problema, OpenAI a blocat pentru o mare parte a zilei de luni accesul la chatbot, relatează News.ro.

Acum, compania vine să explice ce s-a întâmplat şi ce date au fost de fapt expuse.

A fost o problemă cu cache-ul, explică cei de la OpenAI. Instrumentul open-source folosit, Redis, ajungea să returneze datele altei cereri decât cea originală atunci când una dintre cereri era anulată înainte de a fi completată.

Dincolo de bug-ul din Redis, o mare problemă a venit dintr-o configurare greşită făcută de OpenAI propriilor servere, care a declanşat un val de cereri anulate de Redis.

Astfel, datele unora dintre utilizatori ajungeau în conturile altor utilizatori ai ChatGPT. Compania spune că au fost afectaţi doar 1,2% dintre abonaţii Premium.

Au fost compromise în acest fel o serie întreagă de informaţii personale, de la nume şi adresă de e-mail, până la data de expirare a cardului şi ultimele patru cifre ale acestuia.

Acelaşi bug a făcut posibil ca părţi ale discuţiilor purtate cu ChatGPT că ajungă în conturile altor utilizatori.