Microsoft a ameninţat că va întrerupe accesul la datele sale de căutare pe internet, pe care îl acordă prin licenţe motoarelor de căutare rivale, dacă acestea nu încetează să le folosească ca bază pentru propriile produse de chat bazate pe inteligenţă artificială (AI), potrivit unui articol publicat de Bloomberg News şi preluat de agenția Reuters, citează News.ro.

Microsoft BingFoto: Rafael Henrique, Dreamstime.com

Compania a spus că cel puţin doi clienţi utilizează indexul său de căutare Bing - o hartă a internetului care poate fi scanată în timp real - pentru a-şi alimenta instrumentele de chat AI, încălcând termenii contractului lor, a spus agenţia de ştiri, citând persoane familiare cu disputa.

De asemenea, Microsoft cu sediul în Redmond, Washington, poate rezilia licenţele care oferă acces la indexul său de căutare, a adăugat Bloomberg.

Microsoft nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Producătorul sistemului de operare Windows a declarat în februarie că îşi reînnoieşte motorul de căutare Bing şi browserul Edge Web cu inteligenţă artificială, semnalând ambiţia sa de a relua conducerea pe pieţele tehnologiei de consum, unde a rămas în urmă.

Motorul de căutare Bing actualizat a fost lansat pentru utilizatori la sfârşitul lunii trecute.

______

(Foto articol: Rafael Henrique / Dreamstime.com)