Samsung Electronics a făcut un anunț rar: va reduce producția de cip-uri de memorie, după ce a scăzut cererea în ultimele luni, în contrast total cu situația din pandemie. Grupul din Coreea de Sud a anunțat și o scădere cu 95% a profitului în primele trei luni ale lui 2023, față de primul trimestru din anul trecut.

SamsungFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Samsung Electronics a anunțat vânzări în scădere cu 19% și profit în scădere cu 95% în Q1 2022. Valoarea de 450 milioane dolari reprezintă cel mai mic profit trimestrial din ultimii 14 ani.

Divizia de smartphone-uri a mers bine, dar la procesoare lucrurile nu au stat grozav, fiindcă cererea a scăzut, iar Samsung este nevoită să facă „ajustări” ale producției, adică să o reducă, pentru a nu acumula stocuri foarte mari.

Cererea de procesoare a crescut puternic în pandemie, când oamenii au cumpărat milioane de aparate electronice pe care să le utilizeze în casă. Vânzările de gadget-uri au scăzut însă puternic, după ce pandemia s-a terminat și schimbarea de „trend” a fost clară și pentru producătorii de cip-uri care au văzut că a scăzut brusc cererea.

Și companii precum Micron Technology, Kioxia și SK Hynix au redus producția acum câteva luni.

Surse: TechCrunch, BBC