TSMC, gigantul taiwanez care este numărul unu în lume la microprocesoare, ar putea deschide o mega-uzină în Europa, investiția posibilă fiind de 10 miliarde euro. Nu s-a luat o decizie finală, dar dacă uzina va fi să existe, va fi în Germania, după subvenții consistente de la stat.

TSMCFoto: Michael Vi, Dreamstime.com

Bloomberg relatează informația, adăugând că TSMC ar urma să construiască mega-fabrica în landul Saxonia, în parteneriat cu câteva companii mari: Bosch, Infineon Technologies și NXP Semiconductors.

Oficiali ai TSMC au declarat în 2021 că ar fi interesați de capacități de producție în Europa, iar domeniul principal de interes este industria auto.

UE a lansat un plan de stimulare a producției de microprocesoare în Uniune și la unele proiecte subvențiile pot ajunge la 40% din valoarea totală a investiției.

Zona orașului german Dresda va deveni tot mai importantă în domeniul producției de procesoare și a furnizorilor de componente. Fabricile de cip-uri necesită investiții uriașe și aparatură industrială foarte scumpă. Va fi nevoie de investiții uriașe pentru ca dependența de producția din Asia să mai scadă.

Surse: Bloomberg, Automotive News