​Reprezentanții Comisiei Europene au dat undă verde tranzacției prin care Microsoft vrea să preia dezvoltatorul de jocuri Activision Blizzard, pentru 69 miliarde dolari. Este o „gură de oxigen” pentru Microsoft, după ce autoritățile din UK și SUA NU și-au dat acordul. UE a pus o serie de condiții înainte de a da undă verde.

MicrosoftFoto: Ricochet69, Dreamstime.com

Tranzacția a fost anunțată în ianuarie 2022 și este una dintre cele mai mari din istoria tehnologiei. Au fost însă o mulțime de obiecții legate de efectul pe care preluarea l-ar avea asupra concurenței.

UE și-a dat acordul, după ce Microsoft a promis că nu va bloca accesul altor companii la jocurile dezvoltate de Activision, celebră pentru titluri precum Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch și Diablo.

Comisia spune că propusa tranzacție nu ar trebui să aibă efecte nefaste pe piața consolelor de gaming, fiindcă Microsoft nu ar avea de ce să scoată de pe consolele rivalilor, cum ar fi Sony, cele mai populare jocuri Activision, fiindcă ar pierde venituri. Sony are în Europa cotă mult mai mare decât Microsoft la consolele de jocuri.

Autoritatea britanică din domeniul concurenței anunța în aprilie că blochează propusa tranzacție prin care Microsoft vrea să preia compania Activision Blizzard. Tranzacția a stârnit îngrijorări peste tot și cele întâmplate arată că guvernele se opun tot mai mult marilor tranzacții din tehnologie.

Industria de jocuri în cloud este estimată la 175 miliarde dolari.

Sursa foto: Dreamstime.com