​Twitter a trimis către Microsoft o scrisoare în care compania condusă de Elon Musk acuză că datele rețelei sociale au fost folosite în mod neautorizat. Elon Musk a acuzat în aprilie Microsoft că a „antrenat” în mod ilegal tehnologiile de AI, pornind de la seturi de date ale Twitter.

TwitterFoto: Jakub Porzycki/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

În scrisoarea trimisă de un avocat angajat de Twitter se spune că Microsoft ar fi încălcat multe înțelegeri legate de dreptul de a utiliza datele.

Datele devin o miză și mai importantă, într-un domeniu în care acestea sunt esențiale pentru a antrena modele de AI cât mai performante. Datele costă tot mai mult.

Musk a criticat în ultima lună Microsoft pentru relația foarte apropiată pe care compania condusă de Satya Nadella o are cu OpenAI, Microsoft fiind cel mai mare investitor acolo. Musk spunea că Microsoft deține controlul la compania care a creat ChatGPT.

Acum, în scrisoarea trimisă de avocați, Twitter acuză Microsoft că a folosit în scopuri neautorizate API-urile Twitter și că Microsoft a folosit și mai multe date Twitter decât avea dreptul.

Twitter, aflată într-o situație financiară precară, anunța în martie că dezvoltatorii trebuie să plătească sume mai mari pentru a accede la serviciile sale și la bazele de date. În plus, unele servicii care erau gratuite au devenit contra cost.

Surse: AFP, CNBC