Mark Zuckerberg le-a spus angajaților Meta că are toate motivele să fie optimist după ce a aflat primele informații despre căștile VR/AR prezentate de Apple. Sunt de șapte ori mai scumpe decât ce vinde Meta, ai nevoie de o baterie pe care o ții în buzunar și Apple nici nu a găsit vreo „soluție magică” la o serie de probleme, spune șeful Facebook, citat de The Verge.

Apple Vision ProFoto: Josh Edelson / AFP / Profimedia

Zuckerberg le-ar fi spus angajaților că Apple Vision Pro NU are vreo tehnologie revoluționară pe care cei de la Meta să nu o fi explorat deja și a spus că, deși rezoluția este mult mai bună decât la terminalele produse de Meta, Apple Vision Pro costă de șapte ori mai mult decât viitorul Meta Quest 3, care va fi lansat la toamnă.

Aici trebuie spus că specificațiile gadget-ului de la Apple sunt net superioare la toate capitolele față de căștile VR care costă 500-700 de dolari, însă prețul de 3.500 dolari este cel mai mare minus al Vision Pro.

Zuckeberg a spus că Meta vrea să lanseze dispozitive accesibile la preț pentru cât mai multă lume și că s-au vândut „zeci de milioane” de terminale Quest.

Șeful Meta a spus că Apple a făcut un „compromis de design” pentru că bateria este externă și legată cu un cablu. „Ar putea avea sens pentru modurile de folosire pe care le au în gând”.

Zuckeberg a mai spus că, deși Apple și-a prezentat viziunea pentru viitorul computing-ului, acesta nu este și drumul pe care merge Facebook. Mai exact, el spune că Meta vede metaversul ca fiind un mediu cu prezență socială, în care oamenii interacționează și se apropie în multe moduri.

„Viziunea noastră este ca oamenii să fie activi și să facă diverse lucruri. Diferența este că toate demo-urile pe care ei (Apple n. a.) le-au arătat înfățișează oameni care stau singuri pe o canapea”.

Trebuie spus că, din mai multe motive, Apple NU a pronunțat cuvântul metavers în prezentarea Vision Pro, ci s-a referit mai ales la „spatial computing”.

Zuckerberg a vorbit despre o „reală diferență filosofică” în modurile în care Meta și Apple abordează acest aspect.

„După ce am văzut ce ne-au arătat și cum vor să ne concureze am devenit și mai încântat și sunt mult mai optimist că facem ceea ce contează și că vom reuși. Dar va fi un drum amuzant”.