Elon Musk a afirmat că numărul utilizatorilor lunari ai platformei de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, a atins „un nou maxim” şi a publicat un grafic care arăta cel mai recent număr ca fiind de peste 540 de milioane, transmite Reuters.

Elon Musk și TwitterFoto: STR/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Postarea lui Musk pe platforma X cu privire la numărul de utilizatori vine în contextul în care compania trece prin schimbări organizaţionale şi caută să sporească veniturile din publicitate, care au scăzut în ultima lună.

Aceasta este, de asemenea, cel mai recent dintr-o serie de comentarii din partea directorilor lui X care susţin o creştere puternică a numărului de utilizatori, după ce Meta Platforms a lansat o platformă concurentă directă numită Threads, pe 5 iulie.

Twitter avea 229 de milioane de utilizatori activi lunar în mai 2022, potrivit unei declaraţii făcute înainte de achiziţionarea companiei de către Musk, în octombrie.

Musk a postat în noiembrie că X are 259,4 milioane de utilizatori activi zilnic.

De la preluare, Musk a trecut rapid la o serie de schimbări de produs şi organizaţionale. Compania a lansat bifa albastră verificată, ca serviciu plătit, şi a început să ofere o parte din veniturile obţinute din publicitate cu creatori de conţinut selectaţi de pe platformă.

În mai, Musk a numit-o pe fosta şefă de publicitate de la NBCUniversal, Linda Yaccarino, în funcţia de CEO al X, semnalând că vânzările de reclame erau o prioritate, chiar dacă platforma lucra pentru a creşte veniturile din abonamente.

Elon Musk a declarat recent că fluxul de numerar al X a fost negativ din cauza unei scăderi de aproape 50% a veniturilor din publicitate şi a unei datorii grele, fără a oferi detalii. (News.ro)