​Șefi ai Microsoft au purtat acum trei ani discuții cu oameni foarte importanți de la Apple, pentru a încerca să le vândă motorul de căutare Bing, care să devină astfel opțiunea preferată pe dispozitivele Apple, în loc de Google, spun surse citate de Bloomberg.

Logo MicrosoftFoto: Oleks2ds, Dreamstime.com

Șefii Microsoft s-au întâlnit în 2020 cu Eddy Cue, șeful diviziei servicii de la Apple, pentru a vedea dacă gigantul din Cupertino ar fi interesat să cumpere Bing.

Au fost doar discuții exploratorii și nu s-a ajuns într-o fază avansată, spun sursele. Cei de la Apple au de mult timp o înțelegere cu Google, pentru ca motorul de căutare să fie implicit pe terminalele Apple, iar Google plătește câteva miliarde pe an pentru asta, mai exact undeva între 4 și 7 miliarde dolari.

Apple a decis că nu avea de ce să renunțe la înțelegerea cu Google, sursele spunând că șefii Apple consideră și că motorul de căutare Google este net mai bun tehnic decât Bing, motorul de căutare lansat de Microsoft în 2009, motor ce nu are decât câteva procente din piață.

Despre Bing s-a scris pe larg la început de an, când Microsoft a lansat chatbot-ul Bing AI.

Primele parteneriate dintre Apple și Google au fost semnate în 2002.

Bing a fost motorul implicit pe o serie de device-uri Apple pentru câțiva ani, dar Apple a revenit la Google.

Sursa foto: Dreamstime.com