IBM Corp. va trimite la Sibiu si Timisoara echipe de angajati cu rezultate deosebite care vor identifica companii mici si medii cu potential si le vor oferi instruire pentru afaceri, ca parte a unui program international al IBM, desfasurat in sase tari. La program participa 100 de angajati IBM din peste 30 de tari, selectati dintr-un total de 5.000 inscrisi initial, a anuntat compania.

Programul numit Corporate Service Corps e compus din 12 echipe care vor merge in sase tari anul acesta: Romania, Turcia, Vietnam, Filipine, Ghana si Tanzania. Ei vor lucra in proiecte legate de dezvoltarea economica si tehnologia informatiei.

Echipele care vor veni in Romania, la Timisoara si Sibiu, vor avea ca misiune identificarea de intreprinderi mici si mijlocii cu potential important de crestere. Consultantii IBM le vor oferi training pentru a da ocazia acelor companii sa se lanseze in retelele regionale si globale de comert.

"Noi, ca si companie, selectionam lideri cu vederi si competente mai largi, ce pot functiona intr-un context global. Participantul capata un set deosebit de oportunitati de leadership si experiente de dezvoltare, iar comunitatile pot profita de cele mai avansate metode pe care IBM le detine pentru rezolvarea diverselor probleme. E un triplu beneficiu", a spus Stanley S. Litow, vicepresedinte corporate citizenship and corporate affairs la IBM.

Echipele IBM vor fi formate din cate opt mermbri, reprezentand diferite tari si divizii de afaceri. Compania vrea astfel sa-si puna oamenii in fata unor probleme cat mai diverse din culturi cu totul diferite fata de cele cu care angajatii interactioneaza in mod curent. Ideea principala este ca viitorii manageri sa devina adevarati "cetateni globali" in stare sa priveasca lucrurile din cat mai multe perspective.