Compania Advanced Micro Devices (AMD) a lansat un nou model de microprocesoare destinate pietei de calculatoare personale, sporind astfel competitivitatea in lupta cu compania rivala Intel Corp, informeaza Reuters.

Printre procesoarele din familia Phenom se numara unul ce dispune de trei "creiere electronice" (core). Phenom X3 este cu 30% mai performant fata de un procesor dual core ce functioneaza la aceeasi frecventa.

Procesoarele lansate saptamana aceasta tintesc piata de baza a PC-urilor, insa printre ele se numara si modelul de procesor high-end Phenom BlackEdition, cu ajutorul caruia amatorii de jocuri video isi pot imbunatati performantele calculatoarelor folosind procedeul de overclocking.

AMD si-a imbunatatit productia pana acum in 2008, a declarat vicepresedintele diviziei de marketing a AMD, Patrick Moorhead, concentrandu-se pe producerea unor noi placi video ATI, companie ce a fost preluata de AMD.

Moorhead a declarat ca noile procesoare AMD sunt potrivite pentru aplicatiile de editare si multimedia, pentru vizionarea filmelor high-definition si pentru jocuri video.