xAI, start-up-ul de inteligență artificială al lui Elon Musk, a declarat joi că va lansa o versiune îmbunătățită a chatbot-ului său Grok, potrivit Reuters.

Elon MuskFoto: © Frédéric Legrand | Dreamstime.com

Noua versiune, denumită Grok-1.5, va fi pusă la dispoziția celor care au testat-o în avans și a utilizatorilor existenți ai Grok pe platforma de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, în zilele următoare, a precizat xAI într-un comunicat.

Startup-ul a precizat că una dintre cele mai notabile îmbunătățiri ale noii versiuni este performanța sa în ceea ce privește codificarea și sarcinile legate de matematică.

Căutând o alternativă la OpenAI, susținută de Microsoft MSFT.O, și la Google GOOGL.O de la Alphabet, Musk a lansat xAI anul trecut pentru a crea ceea ce el a spus că ar fi o „inteligență artificială de căutare a adevărului maxim”.

În decembrie, startup-ul a lansat Grok pentru abonații Premium+ ai X.

La începutul acestei luni, Musk a declarat că xAI va deschide sursa Grok, la câteva zile după ce miliardarul a dat în judecată OpenAI pentru că ar fi abandonat misiunea sa inițială în favoarea unui model lucrativ.