Dupa ce joaca cu NATO continua zilele astea, motiv bun ca scolile si universitatile sa fie inchise si sa se stringa maidanezii de pe strazile din apropiere, iata ca noi tendinte de democratie infantila dovedesc ca inca mai avem de lucrat. In multe directii.

1. Un comunicat al ANRCTI strecurat pe site (ca eu pe mail nu l-am primit, desi sunt abonat :roll: ) prezinta sub un titlu generic “ANRCTI modifica regimul de autorizare generala pentru furnizarea retelelor si a serviciilor de comunicatii electronice” introducerea unor importante modificari privind modul de interceptare (legala, presupun) a telefoanelor pentru operatorii din domeniu.

(mersi, Sarah pentru atentionare!)

Adica, zice comunicatul : Potrivit prevederilor acestei decizii, furnizorii de retele sau de servicii de comunicatii electronice au obligatia de a pune la dispozitia autoritatii nationale in materia interceptarii comunicatiilor, desemnata potrivit reglementarilor legale in vigoare, serverele de management al interceptarii si consolele de administrare si operare pe care le detin, in vederea asigurarii functiei de interceptare legala a comunicatiilor. Furnizorii au, de asemenea, obligatia de a acorda sprijin tehnic autoritatii nationale in materia interceptarii comunicatiilor, in vederea realizarii atributiilor ce revin acesteia.

Trecind peste faptul ca decizia nu a fost supusa nici unei consultari publice, vedem ca el a fost luat prin Hotararirea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii din data de 25 martie 2008 privind completarea, in regim de urgenta, a conditiilor tehnice de interceptare legala a comunicatiilor stabilite prin regimul de autorizare generala pentru furnizarea retelelor si a serviciilor de comunicatii electronice.

Desi de multa vreme umbla zvonul cu Autoritatea de interceptare in domeniul comunicatiilor, pina la urma nu exista un act normativ care sa scrie negru pe alb ce si cum (nu?), dar SRI-ul zice ca el e (cred ca sunt singurii care au exhipamente).

Decizia ANRCTI, care in mod bizar introduce niste norme care ar fi trebuit implementate printr-o lege, zice practic ca cei de la SRI trebuie sa aiba acces direct la borcanul cu miere. De asemenea aflam si despre crearea unui “sistem naţional de interceptare a comunicaţiilor".

Ce-or fi astea ? - inca nu ne-a lamurit nimeni, iar eu recunosc ca sunt depasit de problema - cu siguranta insa cititorii vor explica mai bine situatia. Dar chiar nu vrem sa invatam nimic din prostiile altora ?

Oricum - remarc ca poveste a trecut neobservata in media si online, cu exceptia unei note critice pe site-ul Semper Fidelis, care promite ca va investiga situatia. (chiar va rugam sa ne tineti la curent!).

2. Al doilea eveniment, mult mai mediatizat, il reprezinta interventia jandarmilor pentru a “anihila” un grup de “anarhisti” asupra carora s-au gasit arme albe compromitatoare ca hartie si vopsea. Eu am vazut si o chitara.

Dincolo de interesantul nou mod al jandarmeriei de a interveni in momentul nerespectarii unui contract (ca asa a explicat politia) remarcam ca unii s-au gindit ca e bine sa se blocheze si ceva site-uri

Cele 3 site-uri incriminate - www.contra-doxa.com si www.ongcamas.ro si forumul de discutii http://groups.yahoo.com/group/anti_nato_ro, par a merge OK la ora asta, dar pe forumul mai sus mentionat se plang ca a fost un atac organizat (desi din mesaj nu rezulta daca se pling sau se bucura de traficul mare):?:

Dar vorba poetului: Bucurosi le-om duce toate de-o fi NATO sau razboi.

Comenteaza pe blogul lui Bogdan Manolea.