Sefii Microsoft s-au intalnit din nou cu cei de la Yahoo pentru a discuta o posibila fuziune, insa discutiile nu au ajuns la niciun rezultat, scrie Wall Street Journal care citeaza surse apropiate discutiilor.

Cei de la Microsoft au refuzat sa imbunatateasca oferta facuta Yahoo acum doua luni, iar Yahoo a refuzat sa intre in discutii formale pana cand Microsoft nu va oferi mai mult.

Intalnirea de joi a fost a doua la care sefii Microsoft discuta cu cei de la Yahoo, insa in lipsa bancherilor. Discutiile s-au purtat in apropierea orasului Sunnyvale unde Yahoo isi are sediul.

Microsoft a facut pe 31 ianuarie o oferta de preluare a Yahoo pentru 31 dolari/actiune, miscare pe care multi au vazut-o ca fiind o incercare de a concura Google pe segmentele de advertising si cautare pe internet. Dupa o analiza de 10 zile, board-ul Yahoo a considerat ca oferta de 31 dolari/actiune subevalueaza puternic compania. Conducerea Yahoo a stabilit in unanimitate ca preluarea de catre Microsoft nu ar fi nici in interesul companiei si nici al actionarilor.

Oferta Microsoft valora 44,6 miliarde dolari in momentul in care a fost facuta, insa scaderea actiunilor Yahoo a redus-o la circa 42 miliarde dolari.