Yahoo a adaugat continut video site-ului de photo-sharing Flickr, lansat acum patru ani, intrand in concurenta cu liderul incontestabil al continutului video pe internet YouTube. Pe site vor putea fi puse filme de cel mult 90 de minute sau 150 MB, upload-ul va fi contra - cost, insa oricine va putea vizualiza filmele gratis. scrie The Guardian.

Anuntul urmeaza dupa luni de speculatii si cereri din partea utilizatorilor Flickr. Site-ul foto al Yahoo vrea sa-si diferentieze insa serviciile de cele ale liderului in video sharing, YouTube, astfel ca noua optiune va fi disponibila pentru utilizatorii "pro" care platesc anual 25 de dolari pentru mai multe optiuni si spatiu mai mare pentru upload. Numai acestia vor putea transfera filme pe site, insa oricine le poate urmari gratis.

Yahoo a cumparat Flickr pentru 35 de milioane dolari in 2005, iar in prezent e unul dintre cele mai populare servicii ale companiei. Numarul fotografiilor de pe site a trecut de doua miliarde in noiembrie 2007, iar zilnic sunt incarcate intre trei si cinci milioane de poze.

Serviciul este disponibil in engleza si alte sapte limbi. Yahoo spune ca serviciul video va oferi o abordare mai personala, fata de alte site-uri cu continut video si se adreseaza celor care vor sa-si tina la un loc filmele si pozele.

Site-ul a fost accesat de 42 de milioane de utilizatori in februarie, in crestere cu 53% fata de luna similara din 2007. Doar Facebook are un serviciu de photo sharing mai popular, cu 65 de milioane de utilizatori.

Flickr a fost lansat in 2004 de compania canadiana Ludicorp din Vancouver care a fost cumparata in martie 2005 de Yahoo, iar continutul serverelor a fost mutat din Canada in SUA.

Serviciul permite utilizatorilor sa incarce fotografii stocate pe sistemele PC sau direct de pe telefoanele mobile dotate cu camera digitala, sa realizeze albume foto si sa posteze jurnale online.