Scriitorul Stephen King se opune interzicerii jocurilor video violente
King, care a mentionat ca nu e fan al jocurilor video, spune ca s-a infuriat cand a auzit ca statul american Massachusetts ar putea interzice vanzarea jocurilor video violente celor sub 18 ani.
"Ma scoate din sarite sa vad ca politicienii isi iau multe asupra lor, inclusiv rolul de parinti surogat. Rezultatele unui astfel de comportament sunt in general dezastruoase si evident nedemocratice", scrie King, intr-un editorial in saptamanalul Entertainment Weekly.
Totul vine pe fondul unor dezbateri pe tema interzicerii jocurilor video cu scene de violenta, in SUA, Marea Britanie si Australia. Autoritatile din Irlanda si Marea Britanie au interzis anul trecut jocul Manhunt 2 in care un nebun evadat din azil devenea un asasin in serie in libertate. Jocul a fost interzis in Marea Britanie intre iunie 2007 si martie 2008, insa producatorul Rockstar a castigat in instanta dreptul de a comercializa jocul, in martie 2008.
King, ale carui romane, precum The Shinning sau Carrie, au fost ecranizate cu succes, crede ca jocurile video violenta reflecta o violenta care exista in societate.
El a adaugat ca exista sisteme cu "stelute" care clasifica jocurile in functie de violenta, iar daca achizitionarea acestora ar fi interzisa, tinerii ar gasi alte moduri sa faca rost de ele. Scriitorul e convins ca discrepanta dintre bogati si saraci, dar si legislatia legata de arme, au dus la cresterea violentei in societatea americana.
King spune ca e usor pentru critici, insa total fals, sa sustina ca ucigasii in serie se inspira din jocurile video. In plus el spune ca cea mai importanta influenta este cea a parintilor, care ar trebui sa-si supravegheze copii, sa vada la ce se uita, cum se distreaza si cu cine se imprietenesc. Parintii, spune scriitorul, ar trebui sa aiba tupeul sa le spuna copiilor ce e bine sa faca si ce nu si sa le explice de ce unele lucruri sunt interzise.

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19: Cine are dreptul să se vaccineze în această etapă, când și cum te poți programa. Înființarea centrelor de vaccinare, în continuare în aer
Vom călători în UE doar cu „pașaport de vaccinare”? Precedentul „Carnetului Galben”
De ce Dacia intră într-o nouă etapă datorită SUV-ului Bigster și de ce apropierea de Lada nu ar trebui să ne sperie
Cum vrea Guvernul să elimine haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț, până în iulie, de la furnizorii de ultimă instanță - Proiecte
EXCLUSIV Moștenirea Gabrielei Firea: Ce salarii au directorii și angajații companiilor municipale Ep. II
Acum, jocurile video violente permit celor din clasa de mijloc sa-si manifeste violenta intr-un mod in care nu era cu putinta in urma cu 20 de ani, necum in urma cu 100 de ani. Pt ca violenta este in caracterul omului. Daca nu ar fi, aceste jocuri nu s-ar vinde. Si, mai ales, istoria omenirii nu ar fi atat de plina de rezboaie.
Cititi in Geneza, cand, inainte de potop, Dumnezeu constata ca "tot pamantul era plin de violenta", iar, dupa potop, El a promis : " nu voi mai distruge pamantul pentru ca imaginatia omului este indreptata numai spre rau" - adica germenele violentei nu a disparuse din om. Si asta se vede clar si azi.