Producatorul de jocuri video Ubisoft a anuntat ca a cumparat un studio de dezvoltare indian al companiei Gameloft si ii va dubla numarul de angajati.

Studioul situat in orasul Pune din India are in prezent 120 de dezvoltatori si testeri, iar intr-un an, scopul Ubisoft este sa ajunga la 200 de dezvoltatori. In anii urmatori obiectivul presupune alcatuirea unei echipe de 500 de oameni.

Orasului Pune i se spune "Oxfordul estului", datorita sistemului universitar care aduce anual 80.000 de absolventi in inginerie.

"Dupa ce recent am achizitionat un studio in Singapore, aceasta noua achizitie va intari pozitia Ubisoft in Asia, in special in regiunea de sud-est. India are un viitor promitator in industria jocurilor video si aceasta e o ocazie sa intram pe aceasta piata", a declarat Christine Burgess-Quémard, director executiv al studiourilor Ubisoft.

Valoarea tranzactiei nu a fost anuntata, iar operatiunea se va incheia in primul trimestru al anului fiscal 2008-2009.

Ubisoft are reprezentante in 24 de tari si vinde in 55 de tari. Pentru anul fiscal 2007-2008 sunt estimate vanzari de 920 milioane euro. Compania este prezenta si in Romania, unde are peste 500 de angajati.

Gameloft este tot din Franta, fiind specializata in dezvoltarea de jocuri destinate telefoanelor mobile. Sediul este in Paris, iar produsele sale se vand in peste 70 de tari. Compania are circa 3.300 de angajati.