EBay Inc. a anuntat ca pana la finalul anului va inchide sectiunea site-ului care permite utilizatorilor sa participe in persoana la licitatii cu strigare gazduite de alte companii, informeaza AP.

Cei de la EBay spun ca miscarea nu le va afecta afacerile si sustin ca serviciul Live Auctions, prezent de sapte ani, nu mai este o prioritate pentru companie. EBay este intr-un proces de reorganizare si se va concentra pe imbunatatirea experientelor clientilor si reducerea fraudei la licitatiile online.

"Din moment ce lucram pentru a imbunatatii modul in care utilizatorii cumpara si vand prin intermediul site-ului, trebuie sa ne asiguram ca resursele sunt in ton cu prioritatile", spune un reprezentant al EBay.

Compania a facut si alte schimbari in ultimul timp, modificand in februarie tarfiele si sistemul de feedback, in timp ce luna trecuta a disponibilizat 125 de oameni.

In aceeasi zi cu anuntul EBay, partenerul LiveAuctioneers.com a anuntat ca va lansa propriul site independent pentru comercializarea de obiecte de arta si antichitati pentru clientii celor 700 de case de licitatie.

EBay se restructureaza pentru a se putea concentra pe activitatile sale de baza. Compania are 15.000 de angajati in 39 de tari si a anuntat la inceputul anului ca rezultatele financiare din 2008 vor fi sub asteptarile analistilor de pe Wall Street, iar cotatiile actiunilor vor scadea. In plus, CEO-ul Meg Whitman se va retrage la sfarsitul lui martie, dupa zece ani la conducere.

EBay Inc a fost infiintata in 1995 in San Jose California. Pe langa foarte cunoscutul site de licitatii online, compania mai detine afacerea de e-commerce PayPal si softul de comunicatii Skype.