Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

O noua solutie IT pentru administratia publica locala - iTAXCollect

de R.S.     Ager Press
Miercuri, 16 aprilie 2008, 17:00 Economie | IT


Administratia publica locala are nevoie, cu siguranta, de o eficienta crescuta in relatia sa cu cetatenii. Fondurile structurale, care au devenit accesibile pentru administratiile publice locale odata cu intrarea in UE, trebuie „castigate” prin proiecte viabile care sa imbunatateasca activitatea zilnica a acestora. Chiar daca la nivelul intregii tari asistam la un proces de constientizare pentru factorii de decizie din primarii, fondurile nefolosite raman inca la o valoare extrem de mare.

Initiativele sectorului public din ultimii ani devin tot mai vizibile prin actiunile si orientarile administratiei locale romanesti spre cetatean. Instaurarea unei relatii transparente si moderne cu cetatenii a devenit o cerinta naturala, la care institutiile publice apeleaza tot mai des pentru „lupta” impotriva birocratiei. Noile solutii IT definesc cel mai bine modul in care pot fi eficientizate administratiile publice locale.

Spre exemplu, iTAXCollect, o noua solutie propusa de SIVECO Romania administratiei locale, este unul dintre cele mai moderne sisteme IT de management al colectarii taxelor si impozitelor.

La evenimentul organizat de ANIAP la sfarsitul lunii martie, Viorel Coifan, Business Development Manager – Public Administration in cadrul companiei SIVECO Romania, a remarcat ca  „Tehnologia informatiei reprezinta o sursa inca insuficient explorata de administratia publica romaneasca in scopul cresterii eficientei si imbunatatirii proceselor proprii. Ne propunem sa aducem tot mai des fata in fata utilizatorii din sectorul public cu solutii IT fiabile si, cel mai important, adaptate specificul activitatilor din aceasta zona. Noua solutie pe care o propunem administratiei publice locale poarta denumirea de iTAXCollect si reprezinta un produs informatic dedicat colectarii taxelor si impozitelor la acest nivel”.

SIVECO Romania se orienteaza in permanenta spre nevoile sectorului public printr-un set de solutii complementare. Acesta cuprinde atat sistemul informatic integrat SIVECO Applications, cat si solutia de management al documentelor si fluxurilor de lucru SIVADOC, solutia de Business Intelligence SIVECO Business Analyzer sau solutiile tip Infochiosc si Portal. In aceasta gama, iTAXCollect reprezinta un instrument informatic complex care serveste atat intereselor autoritatilor cat si intereselor individuale de informare ale cetatenilor.

„Punem la dispozitia institutiilor publice o solutie care automatizeaza complet procesul de calcul si actualizare a datelor privind impozitele si taxele datorate de catre cetateni. Intregul proces este simplificat si fluidizat, in conditiile centralizarii datelor si asigurarii unui inalt nivel de securitate a lor. Sistemul urmareste acuratetea si unicitatea datelor, fiind usor de administrat, inclusiv atunci cand ne referim la actualizarea parametrilor de calcul”, explica Viorel Coifan.

iTAXCollect este, de altfel, singura aplicatie de pe piata care a reusit sa implementeze calculul impozitului si gestionarea lui in mod dinamic. Printre alte atuuri ale solutiei se numara si implementarea facila atat a legislatiei la nivel national, cat si a normelor legale emise de catre consiliile locale. Mai mult, sistemul propus de SIVECO Romania este unul deschis, oferind posibilitatea interconectarii lui cu alte aplicatii din domeniul administratiei publice.

„iTAXCollect s-a dovedit deja cea mai potrivita solutie de management al taxelor si impozitelor pentru mai multe localitati de pe teritoriul Romaniei, asigurand primariilor beneficiare un management superior al intregului flux de colectare a impozitelor si taxelor. Utilizarea unei tehnologii de cea mai noua generatie aduce un avantaj in plus utilizatorilor sai. In consecinta, propunem iTAXCollect ca o solutie fiabila, rapida, portabila si parametrizabila, capabila sa raspunda nevoilor reale si actuale ale administratiei publice romanesti”, declara Viorel Coifan, Business Development Manager – Public Administration la SIVECO Romania.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

688 vizualizari


ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by