Steve Ballmer - CEO al Microsoft - a facut o gluma ce pare sa sugereze ca oferta in valoare de 42 miliarde dolari facuta Yahoo! este chiar generoasa, scrie CNNMoney. Au trecut doua luni jumatate de la inaintarea ofertei, iar Yahoo! o considera prea mica.

La o intalnire cu dezvoltatori importanti ai Microsoft, in Seattle, seful companiei a intrebat cati dintre cei din sala folosesc Yahoo ca principal motor de cautare pe internet.

Dupa ce relativ putini au ridicat mana, Ballmer a exclamat: "Uau, am oferit 31 de dolari pe actiune!".

Pe de alta parte, cand Ballmer a intrebat cati folosesc in principal Google, majoritatea celor din sala au ridicat mana.

Motoarele de cautare ale Yahoo si Microsoft ocupa pozitiile doi, respectiv trei in lume, la mare distanta de liderul Google.

Microsoft a facut pe 31 ianuarie o oferta de preluare a Yahoo pentru 31 dolari/actiune, miscare pe care multi au vazut-o ca fiind o incercare de a concura Google pe segmentele de advertising si cautare pe internet. Dupa o analiza de 10 zile, board-ul Yahoo a considerat ca oferta de 31 dolari/actiune subevalueaza puternic compania. Conducerea Yahoo a stabilit in unanimitate ca preluarea de catre Microsoft nu ar fi nici in interesul companiei si nici al actionarilor.

Oferta Microsoft valora 44,6 miliarde dolari in momentul in care a fost facuta, insa scaderea actiunilor Yahoo a redus-o la circa 42 miliarde dolari. Yahoo nu se opune incheierii unui acord, insa asteapta o oferta mai buna si in acelasi timp cauta alternative de colaborare.