Veniturile Yahoo in primul trimestru din 2008 au crescut de aproape patru ori comparativ cu primul trimestru al anului trecut, multumita mai ales veniturilor obtinute din serviciile de marketing, potrivit rezultatelor financiare date marti publicitatii, informeaza Associated Press. Yahoo, care incearca sa reziste ofertei de preluare din partea Microsoft, a anuntat venituri de 542,2 milioane de dolari in perioada ianuarie-martie, comparativ cu 142,4 milioane anuntate in aceeasi perioada a anului trecut.

Dar, excluzand castigurile obtinute dintr-o investitie in compania chineza Alibaba.com, profitul Yahoo s-a situat in primul trimestru la 150 milioane de dolari (11 centi/actiune), cu 2,6% mai putin fata de aceeasi perioada a anului 2007, potrivit CNNMoney.com. Analistii citati de Thomson Financial se asteptau la un profit de 9 centi/actiune.

Inaintea raportului financiar al Yahoo, Steve Ballmer, CEO Microsoft, afirma ca acest grup nu va schimba oferta de 43,2 miliarde de dolari facuta Yahoo, indiferent de rezultatele pe care avea sa le prezinte aceasta companie. Conducerea Yahoo spera sa foloseasca rezultatele financiare pentru a determina Microsoft sa inainteze o oferta mai buna.

Potrivit agentiilor internationale de stiri, rezultatele anuntate au depasit estimarile analistilor, insa insuficient pentru a-i determina pe acestia sa se pronunte daca Microsoft va fi sau nu obligata sa isi imbunatateasca oferta.

In anuntul privind ultimele rezultate financiare, Yahoo precizeaza ca a cheltuit 14 milioane de dolari pentru consultanti externi care sa ii ofere asistenta in fata propunerii Microsoft.