Dupa Google Earth si Google Sky, gigantul american Google lucreaza acum la un alt proiect urias, o noua harta 3D, numita Google Ocean, care va explora lumea subacvatica, sustin surse din piata, citate de Cnet.com. Google a convocat recent un grup de experti in oceanografie, dupa ce, in decembrie 2007, a invitat mai multi cercetatori internationali la cartierul general, cunoscut sub numele de Googleplex, din Silicon Valley, California, pentru a discuta planurile companiei de a crea o harta online 3D oceanografica.

Potrivit surselor citate, serviciul, numit momentan Google Ocean, denumire care s-ar putea schimba, este asteptat a fi similar celorlalte aplicatii de harti 3D ale companiei. Prin Google Ocean, oamenii vor putea vizualiza topografia subacvatica, ori cauta diferite locuri de maxim interes.

Serviciul nu trebuie confundat cu un alt proiect numit tot "Google Ocean" al Magic Instinct Software (MIS), care foloseste Google Earth ca instrument de vizualizare a datelor marine.

Google nu comenteaza, pentru moment

Contactati in legatura cu acest subiect, oficialii Google au declarat ca "nu este nimic de anuntat pentru moment", mentioneaza Cnet.com.

In timp ce imaginile prin satelit acopera intreg globul si o buna parte din spatiu, numai un mic procent din fundul marii a fost cartografiat in detaliu prin intermediul sonarului (detector sonic pentru obiecte subacvatice, analog cu radarul, care in locul undelor electromagnetice foloseste unde elastice, conform Dex Online), desi 70% din suprafata planetei este acoperita de ape, mai noteaza articolul mentionat.