Seful Yahoo, Jerry Yang, este dispus sa reia discutiile cu cei de la Microsoft, daca acestia ar face o noua oferta si subliniaza ca Microsoft a fost cea care s-a retras din discutii, scrie Reuters. Actiunile Yahoo au scazut luni cu 15% din cauza incetarii discutiilor cu Micrsosoft. Al doilea mare actionar al Yahoo, Bill Miller crede ca Microsoft va face o noua oferta, deoarece are extrem de mare nevoie de compania de internet, scrie Bloomberg.

Intrebat daca Yahoo lasa usa deschisa celor de la Microssoft, Jerry Yang a declarat: "Daca au ceva nou de spus, noi am fi deschisi, sunt mai mult decat dornic sa-i ascult". El a subliniat ca Microsoft a fost cea care a pus punct discutiilor "Negociam o cale pentru gasirea de referinte comune, iar duminica Microsoft a decis sa se retraga (...) Ei au inceput totul, dar tot ei au fost cei ce s-au retras", a mai spus seful Yahoo.

Discutiile s-au intrerupt dupa ce Yahoo a respins oferta de preluare de 33 dolari/actiune facuta de Microsoft. Yang a cerut 37 dolari si nu a reactionat nici dupa ce, inainte sa se retraga, Microsoft a ridicat oferta.

Cei mai importanti doi actionari ai Yahoo au declarat pentru New York Times ca ar fi acceptat 34 dolari/actiune. "Sunt extrem de suparat pe Jerry Yang si pe asa - zisul board independent", a declarat Gordon Crawford, cel mai mare actionar al Yahoo, cu 16%.

Actiunile Yahoo au scazut cu 15% luni, analistii spun ca diminuarea ar fi putut fi de 30%, insa investitorii sunt increzatori ca Microsoft va reveni cu o oferta.

Pe de alta parte, Bill Miller, al doilea actionar al Yahoo - cu 6,3% - e convins ca Microsoft va face o noua oferta pentru ca, spune el, "Microsoft are nevoie de Yahoo mai mult decat Yahoo ar avea nevoie de Microsoft". El spune ca Microsoft pierde foarte putin retragandu-se pentru a putea vedea sub ce presiune va fi conducerea Yahoo din cauza nemultumirilor actionarilor, scrie Bloomberg.