Microsoft Romania anunta oficial ca responsabilitatea lui Silviu Hotaran ca General Manager al companiei se va incheia la 31 august 2008. Selectia noului general manager este in curs si include atat candidati interni cat si din afara companiei, precizeaza Microsoft, intr-un comunicat. Hotaran isi va intemeia propria companie de consultanta.

“Am anuntat inca din iunie anul trecut ca ma intorc in Romania pentru a pune temelia noii echipe de leaderi care va conduce afacerile Microsoft, o organizatie care s-a dublat ca numar de oameni odata cu deschiderea centrului global de suport tehnic. Aceasta etapa de tranzitie s-a incheiat. Imi doresc foarte mult sa reusesc sa continui sa fac ceea ce imi place foarte mult: sa lucrez cu oameni. Am descoperit aceasta pasiune in Microsoft. Si tot aici mi-am dezvoltat-o. Voi continua, chiar daca din afara organizatiei, sa raman aproape de oamenii cu care am lucrat si sa pun bazele unei companii de consultanta proprii.” – declara Silviu Hotaran.

Silviu Hotaran și-a inceput cariera la Microsoft ca General Manager al Microsoft Romania in 1996, anul in care s-a deschis filiala. In anul 2004, Hotaran a fost numit General Manager al Microsoft South-East Europe si a fost responsabil pentru dezvoltarea afacerilor Microsoft in 10 tari din aceasta regiune. In iunie 2007, a revenit ca general manager al Microsoft Romania.

Inainte de a se alatura Microsoft, Hotaran a fost cercetator la Insitututul pentru Tehnica de Calcul din Bucuresti si general manager al Ciel Romania, companie care ofera software pentru servicii financiare.

Hotaran este absolvent al Facultatii de Automatica si Calculatoare al Universitatii Politehnica din București. Este casatorit si are un fiu de 22 ani.