Microsoft studiaza terenul si ar putea face o oferta pentru achizitionarea in totalitate a site-ului de socializare Facebook, scrie Wall Street Journal.

Site-ul All Things Digital,proprietate a Dow Jones a scris despre aceasta varianta. Se mentioneaza ca bancherii Microsoft au trimis "semnale subtile" in directia Facebook, pentru a vedea daca exista interes pentru o oferta. Cele doua parti nu au dorit sa comenteze subiectul.

In octombrie anul trecut Microsoft a platit 240 milioane dolari pentru 1,6% din actiunile Facebook, ceea ce inseamna ca intreg capitalul social era evaluat la 15 miliarde dolari.

Facebook, creat in 2004 de Mark Zuckerberg, student la Harvard, este unul dintre cele mai mari site-uri de socializare si a devenit celebru prin cresterea accelerata a numarului de utilizatori si prin loialitatea lor. Cei de la Facebook sustin ca pe site intra 70 de milioane de utilizatori activi.

Stirea vine la cateva zile dupa ce Microsoft a renuntat, cel putin pentru moment, la ideea de a prelua Yahoo. Presa scrie de atunci ca cea mai mare companie de software analizeaza cu atentie ce achizitii de marca ar putea face.