Compania Microsoft a lansat Messenger TV, un nou serviciu online in 20 de tari, care va permite utilizatorilor sa priveasca videoclipuri concomitent cu prietenii cu care sunt conectati si sa converseze prin programul Windows Live Messenger, informeaza Reuters.

Noul serviciu, denumit Messenger TV, ofera o serie de videoclipuri pe MSN Video, inclusiv emisiuni de pe canalul MTV si clipuri muzicale de la furnizori precum Sony BMG.

Reprezentantii Microsoft spera ca posibilitatea de a urmari in acelasi timp, acelasi clip cu prietenii, de pe PC-uri diferite va crea o noua experienta sociala si va atrage noi utilizatori care oricum isi petrec zilnic ore in sir pe retelele de socializare.

"Popularitatea clipurilor video online a crescut exploziv in ultimul an, dar pana acum fiecare le urmarea pe cont propriu. Programul Messenger TV isi propune sa schimbe asta", a spus vicepresedintele diviziei de clienti si online a Microsoft pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), John Mangelaars.

Serviciul a fost lansat in 20 de tari, dintre care jumatate sunt state europene, spre exemplu Rusia, Italia si Suedia. Messenger TV este disponibil si in Noua Zeelanda, Australia, Singapore, Brazilia, Canada si Mexic, dar nu in SUA.

In Europa sunt 95 de milioane de utilizatori ai Windows Live Messenger, iar pe plan mondial numarul ajunge la 240 de milioane.