Industriei jocurilor video ii va fi greu sa egaleze cresterile spectaculoase din 2007 si nu va reusi sa atinga varful sau ciclic pana anul viitor, crede un oficial al companiei franceze Ubisoft, citat de Reuters.

"Sa fii mai puternic in termeni financiari va fi extrem de greu, mai ales ca in 2007 s-au inregistrat cresteri excelente", a declarat Laurent Detoc, presedinte Ubisoft pentru America de Nord, intrebat daca anul curent va fi la fel de bun ca si 2007 pentru industria de profil.

Detoc a spus ca producatorii de console video, Nintendo, Microsoft si Sony, vor vinde anul acesta extrem de bine, 36 de milioane de unitati. "Nu cred ca varful se va inregistra anul acesta, ci la anul", a spus oficialul Ubisoft. Vanzarile de hardware, software si accesorii pentru industria jocurilor au crescut anul trecut cu 43% in SUA, iar in martie cresterea s-a mentinut, fiind de 57% fata de a treia luna din 2007.

Ingrijorarile legate de criza economica nu ar trebui sa afecteze sectorul de gaming care a explodat pur si simplu la inceputul acestui deceniu. Detoc crede ca ciclul de crestere al industriei jocurilor e mult mai puternic decat economia, iar criza nu va afecta sectorul de gaming.

"Aceasta industrie este deosebit de atractiva pentru cei din afara ei. Acestia vor sa intre in business pentru ca vad in ce directie bate vantul", a mai spus Detoc.

Ubisoft are de 16 ani un studio si in Bucuresti, unde in prezent lucreaza 500 de oameni, iar numarul va ajunge la 650.