Au trecut aproape patru luni de cand Microsoft a facut o oferta Yahoo!, aceasta din urma nu a fost multumita de pret, iar Microsoft a decis sa se retraga. Insa apele nu s-au linistit. Seful Yahoo!, Jerry Yang, a declarat miercuri ca o fuziune intre cele doua companii prezinta un enorm potential, insa a adaugat ca Microsoft nu mai e interesata de proiect, scrie Reuters. In plus, Yahoo!, care a refuzat repetat oferta Microsoft, spune acum din nou ca e deschisa unui acord.

In urma cu peste trei saptamani si dupa trei luni de negocieri, Microsoft si-a retras oferta de preluare a Yahoo!. Microsoft majorase oferta la 33 de dolari pentru o actiune Yahoo!, ceea ce a reprezentat cinci miliarde de dolari in plus la suma initiala (31 de dolari pe actiune oferite in ianuarie), insa Yahoo! a cerut minimum 37 dolari pe o actiune.

Apoi, la finele celei de-a doua decade din mai, Microsoft a anuntat ca a propus Yahoo! o tranzactie alternativa, care sa nu implice achizitia integrala a companiei. A doua zi presa internationala a scris ca solutia alternativa este cumpararea afacerii de cautare pe internet a Yahoo! si achizitionarea unei participatii minoritare in cadrul companiei,

Susan Decker, presedinte la Yahoo!, a spus ca pretul a fost mereu principala bariera in calea unei intelegeri intre cele doua companii si a adaugat ca daca s-ar fi trecut de aceasta problema, restul ar fi fost mai usor.

In schimb, Steve Ballmer, CEO al Microsoft, s-a ferit sa spuna ca dansul de imperechere dintre Microsoft si Yahoo! s-ar fi incheiat "Nu facem din nou o oferta Yahoo!", dar, a adaugat el, "Ne rezervam dreptul de a face, pe viitor".