Intel va reintra pe piata telefoanelor mobile, prin productia de procesoare pentru smart-phone-uri, a spus pentru Financial Times, Paul Otellini, CEO al companiei. Intel va face miscarea, incurajate de veniturile tot mai mari obtinute de companii din serviciile de internet si date.

Paul Otellini crede ca experienta Intel in segmentul procesoarelor pentru PC-uri, unde are 80% din piata, va fi extrem de utila pentru intrarea in segmentul telefoanelor mobile, unde cele mai avansate modele au tot mai multe in comun cu PC-urile.

"Tinand cont de faptul ca cele mai performante propuneri ale pietei de telefoane mobile high-end sunt dispozitive cu acces nelimitat la internet, care au si functii de voce, eu cred ca este mai usor de adaugat comunicare prin voce unui computer in miniatura decat viceversa", a spus seful Intel.

Intrarea Intel pe segmentul de componente pentru telefoane mobile se va realiza prin intermediul celei de-a doua generatii a familiei de chipuri Atom. Noua generatie, ce urmeaza a fi lansata la finele anului viitor, va fi dedicata smart-phone-urilor.

Procesoarele Atom, gandite a fi utilizate in aparate de mici dimensiuni, au consum redus de energie, iar Intel se va adresa in urmatorii ani catre patru segmente de piata, fiecare cu valoare de peste 10 miliarde dolari.

Intel a lansat familia de procesoare Atom in aprilie, iar compania anunta atunci ca le-a lansat deoarece exista o piata uriasa pentru dispozitivele de dimesiuni mici care se pot conecta la internet dar si pentru laptop-urile ultra low cost pe care Intel le numeste "netbook", dispozitive care vor costa circa 250 de dolari.