Documente publicate luni de actionari ai Yahoo arata ca in ianuarie 2007 Microsoft inaintase grupului o oferta de cumparare de 40 de dolari pe actiune, mult mai buna decat cele refuzate in mod repetat in acest an (31, respectiv 33 de dolari pe actiune). In acest moment, actiunile Yahoo au coborat la 26 de dolari.

Dezvaluirile privind oferta de 40 de dolari au fost publicate de un cabinet de avocatura care se ocupa de o plangere a actionarilor Yahoo nemultumiti de refuzul repetat al conducerii de a da curs ofertei. Conform acestora, conducerea Yahoo a provocat daune actionarilor: "Din interesul de a pastra Yahoo independent si din antipatie fata de Microsoft, conducatorii grupului au refuzat o oferta buna de cumparare, in detrimentul actionarilor", se arata in plangere.

Gigantul Microsoft a oferit 44 de miliarde de dolari, apoi a ridicat suma la 47 de miliarde, pentru a achizitiona Yahoo, numarul 2 in publicitatea online, insa a fost refuzat, declansand furia unui grup de actionari. Nemultumirea acestora ar putea conta la adunarea generala din iunie, cand se va vota noua structura de conducere.