Una din cele mai importante companii cu activitati de retail online din Cehia, Internet Mall, a cedat o parte din actiunile sale catre doua fonduri de investitii Intel Capital si 3TS Capital Partners, pentru suma de 28 milioane de euro, scrie Iann pe blogul sau.

Internet Mall are 45 de magazine online, peste 500,000 clienti inregistrati, in jur de 100,000 de useri zilnic care le aceseaza site-urile si operatiuni in Polonia, Slovacia, Ungaria si Germania. IM are ca actionar majoritar holdingul Netretail, inregistrat in Olanda, insa cu sediul central in Cehia. Acest holding, in care e inclus si Internet Mall, a inregistrat venituri de 55 milioane de euro in 2007, fata de 40 de milioane de euro in 2006. Ca sa vedem si comparativ cu Romania, eMAG a avut o cifra de afaceri de 76,7 milioane de euro in 2007 [fata de 35 milioane de euro in 2006] si estimeaza venituri de 150 de milioane de euro in 2008.

Intel Capital e divizia de investitii globale a producatorului de procesoare Intel, iar 3TS Capital Partners este unul dintre cele mai mari fonduri private de investitii din aceasta parte a Europei.

Cei de la Internet Mall spun ca aproape orice se vinde azi prin internet, cu exceptia hainelor si masinilor, lucruri pe care clientii vor sa le incerce mai intai. Chiar si alcoolul se vinde bine prin internet in Cehia, dar in Polonia e interzisa comercializarea online a acestor bauturi. Avantajul principal al produselor vandute online este ca sunt mai ieftine, deoarece si cheltuielile comerciantilor sunt mai mici, spun sefii Internet Mall.