Producatorul de softuri de design Adobe Systems Inc a dat prognoze sub asteptari referitoare la venituri, cifre care au dezamagit analistii si au facut ca actiunile sa scada cu 2,6%, scrie Reuters. Totul pe fondul recesiunii economice din SUA la care Adobe nu garanteaza ca poate ramane imuna.

Producatorul softurilor Photoshop, Flash si Acrobat a comunicat prognozele concomitent cu anuntarea cresterii cu 41% a profitului trimestrial. Veniturile au crescut puternic in afara SUA, dar in tara de origine vanzarile au stagnat.

Adobe se asteapta la venituri cuprinse intre 855 si 885 milioane de dolari in al treilea trimestru al anului fiscal ce se incheie in 29 august. Analistii chestionati de Reuters se asteptau la 876 milioane dolari.

Shantanu Narayen, director general la Adobe, a spus ca cel mai mare producator de softuri de design si-a indeplinit pana acum obiectivele financiare chiar si pe fondul crizei din SUA, insa daca situatia pe piata se inrautateste, Adobe ar putea fi afectata. "Nu sunt un economist, tot ce pot face e sa ma refer la ce am vazut pana acum. Cererea pentru produsele noastre este puternica, dar nu suntem imuni la o recesiune", a spus el.

In al doilea trimestru fiscal incheiat la 30 mai, Adobe a inregistrat venituri de 887 milioane dolari, in crestere cu 19%, pe fondul avansului cu 40 de procente pentru vanzarile din Europa.