Kingston Technology, producator independent de module de memorii, vizeaza atingerea unei cifre de afaceri de 13 milioane dolari pe piata din Romania in acest an, in crestere cu 30% fata de rezultatul din 2007, a anuntat miercuri compania. Afacerile Kingston au crescut pe piata din Romania de la 2,5 milioane dolari in 2005 pana la 10 milioane dolari anul trecut.

“Kingston Technology a realizat in 2007 o cifra de afaceri de 10 milioane dolari pe segmentele de memorii DDR, carduri flash si dispozitive USB. Cresterea are ca motor evolutia buna a pietei, dar si o serie de parteneriate de distributie foarte reusite. Pentru 2008, ne propunem o dezvoltare importanta in segmentul traditional si tintim cresteri peste ritmul pietei in segmentele cu dinamica mare: notebook-uri, sisteme de gaming, telefoane mobile”, a declarat Mihai Marcu, Business Development Representative, Bulgaria, Moldova, Romania, Kingston Technology Europe Ltd.

Gama curenta de produse Kingston include memorii pentru calculatoare personale, dispozitive USB si memorii flash. Partenerii Kingston in Romania sunt Asbis Romania, Asesoft Distribution, Avenir Telecom, Avnet, KTech, R.H.S. Company, Senorg Romania si World Comm.

Kingston Technology Company, cel mai mare producator independent de memorii, proiecteaza, produce si distribuie module de memorii pentru desktop-uri, laptop-uri, servere, imprimante, memorii flash pentru PDA-uri, telefoane mobile, camere foto digitale, playere MP3.

Prin reteaua globala de subsidiare si filiale, Kingston detine fabrici de productie in California, Malaysia, Taiwan, China si reprezentante de vanzari in Statele Unite, Europa, Rusia, Australia, Noua Zeelanda, India, Taiwan, China si America Latina. La nivel mondial, Kingston Technology a inregistrat vanzari totale de 4,5 miliarde dolari in 2007, cu 800 milioane dolari mai mult decat in anul anterior.