Este aproape imposibil in ziua de azi sa mai pleci de la o conferinta de presa fara informatia prezentata acolo stocata pe stick-uri de memorie USB. Este doar un exemplu si lucrurile nu se opresc aici. Pentru a imbina utilul cu placutul sau poate doar cu ineditul, memoriile USB imbraca astazi unele din cele mai ciudate forme, de la degete de maini pana la crevete si papusi Barbie.

Nici piata cartilor de vizita nu sta pe loc. Pentru a nu fi uitat prea repede, un student din Olanda s-a gandit ca o carte de vizita ar trebui animata.

iDuck USB
Foto: Dynamism.com
Stick-urile USB au astazi mii de forme si culori, iar Fosfor.com prezinta cateva dintre cele mai ciudate astfel de dispozitive. Pentru cei care si-ar dori sa vada o rata atasata calculatorului personal, compania japoneza Solid Alliance a creat iDuck. Disponibil in sase culori diferite, lumineaza cand este introdus in portul USB, avand o capacitate de stocare de numai 256 MB. Site-ul de unde poate fi comandat online (la pretul de 89 dolari), Dynamism.com, nu duce lipsa de alte astfel de creatii precum USB-uri cu eroii din Star Wars sau USB-urile Fast Food.

Port USB spaghete bologneze
Foto: Engadget.com
De altfel, in topul celor mai ciudate stick-uri USB, potrivit Fosfor.com, se afla si USB creveta. Autorii clasamentului se intreaba pentru ce motiv ti-ai dori sa ai un astfel de dispozitiv si pentru obtinerea unei senzatii si mai puternice recomanda chiar asortarea acestuia cu un port USB sub forma unei farfurii de spaghete bologneze.

USB Barbie
Foto: Gizmodo.com
Daca locul doi este ocupat de USB-ul in forma de deget, primul loc la cele mai ciudate stick-uri este ocupat de USB-ul Barbie. Mecanismul este simplu. Pentru a introduce stick-ul in calculator, capul papusii trebuie inlaturat.

Tot captarea atentiei este si principalul motiv pentru care, Chung Dha Lam, student in design de ambalaj in cadrul Grafisch Lyceumdin Rotterdam, Olanda, s-a gandit la o modalitate de a anima cartile de vizita. Cartea de vizita se introduce intr-o tipla cu striatii verticale, iar pentru a produce animatia, trebuie sa misti cartea de vizita in interiorul tiplei respective.

"Asta va capta atentia si-l va face pe cel care a primit-o sa si-o aduca mai bine aminte in comparatie cu alte carti de vizita", spune Chung Dha Lam, pe blogul sau.

Prezentarea cartii de vizita animate