Legendarul Bill Gates (52 de ani) pleaca, astazi, de la conducerea companiei pe care a fondat-o in urma cu 33 de ani. Retragerea are loc intr-un moment in care Microsoft a incercat, fara succes, sa achizitioneze grupul Yahoo - numarul doi mondial pe piata publicitatii on-line. Gates se va dedica fundatiei sale de caritate, pe care a infiintat-o alaturi de sotia sa, Melinda, in anul 2000 pentru a promova sanatatea si educatia in intreaga lume.

Radio Romania Actualitati aminteste ca Gates a fondat compania impreuna cu prietenul sau din copilarie, Paul Allen. Istoria lui Bill Gates la Microsoft este practic cea a computerului personal, care nu era decat putin mai mult decat un instrument pentru oamenii de stiinta sau doar un hobby, inainte ca sistemul de operare Windows sa faca computerul accesibil oricui.

Gates a condus o companie care anul trecut a castigat peste 51 de miliarde de dolari, a angajat mai mult de 78.000 de persoane si a operat in 105 tari. A devenit unul dintre cei mai bogati oameni de pe planeta, cu o avere de 58 miliarde de dolari.