Un tribunal comercial din Franta a ordonat site-ului de licitatii online eBay sa plateasca 40 de milioane euro in compensatie grupului de produse de lux LVMH pentru ca a permis licitarea unor articole contrafacute, scrie BBC.

LVMH spune ca eBay Franta nu a facut suficient pentru a stopa vanzarea pe site a unor produse contrafacute, cum ar fi genti, parfumuri si altele. Decizia vine la o luna dupa ce eBay a fost obligata sa plateasca compensatii de 20.000 euro unei alte firme franceze de lux, Hermes.

Marcile afectate de data asta sunt Louis Vuitton, Christian Dior si Givenchy. eBay va face apel la decizie.

Cazul impotriva eBay a fost deschis de sase marci de la LVMH: patru de parfumuri, Dior, Guerlain, Kenzo si Givenchy, producatorul de genti Louis Vuitton si divizia de imbracaminte Christian Dior Couture.

eBay a fost acuzata de neglijenta, pe motiv ca multe produse contrafacute LVMH au aparut la licitatii. LVMH a spus ca si licitatiile in care se vindeau parfumuri originale erau ilegale, pentru ca numai dealerii specializati au dreptul sa le vanda.

Practic, eBay trebui sa plateasca 19,28 milioane euro catre Luis Vuitton Malletier, 17.3 milioane la Christian Dior Couture si 3.25 milioane euro brandurilor de parfumuri.