Microsoft a contactat cateva companii de media pentru a face o oferta comuna Yahoo!, spun surse apropiate discutiilor, citate de Wall Street Journal. Microsoft a purtat deja discutii cu Time Warner, News Corp si alte companii de profil pe tema unui aranjament prin care Microsoft ar cumpara divizia de internet search a Yahoo, iar partenerul media ar lua restul diviziilor Yahoo!. O astfel de intelegere ar destrama practic Yahoo!.

Negocierile sunt in faza preliminara si este putin probabil sa rezulte un acord cu Yahoo!, mai precizeaza ziarul citat. Reprezentantii Microsoft nu au comentat informatia.

Strategia Microsoft de a castiga o pozitie puternica pe piata publicitatii pe internet, prin intermediul serviciilor de cautare, a primit o lovitura puternica luna trecuta, dupa ce negocierile cu Yahoo! au esuat oficial, iar compania de servicii online a incheiat un parteneriat cu Google.

Totusi, acum o saptamana au aparut primele informatii clare cum ca discutiile dintre cele doua companii s-au reluat, insa foarte multe detalii nu s-au dat.